Yli 40 vuoden kokemus julkitilarakentamisesta

Yli 40-vuotisen toimintamme aikana olemme suunnitelleet ja toteuttaneet lukuisia koulu-, päiväkoti-edustus-, asunto-osakeyhtiö- ja majoitustilaprojekteja Suomeen ja ulkomaille.

Näyttävä ja ympäristöystävällinen hirsi on kasvattanut suosiotaan eurooppalaisten yritysten ja julkisyhteisöjen keskuudessa. Hirren valinta rakennusmateriaaliksi onkin tehokas keino viestittää yrityksesi vihreästä linjasta ja ympäristöarvojen kunnioittamisesta. Painumattoman hirren tiiviys, nopea asennus sekä huoltovapaus ovat ylivoimaisia etuja julkisessa rakentamisessa. Tyyliltään kauniit puurakennukset istuvat erittäin hyvin myös kaupunkiympäristöön.

”Hiilijalanjälki -44% – Kuopion vähähiilinen hirsikoulu kohoaa kolmessa päivässä”

Olemme mukana Kuopion Kaislastenlahden koulutuskeskus projektissa. Kuopioon nousee yli 2800 neliön vähähiilinen hirsinen koulukeskus, jonka hirsien asennus päärakennukseen tehdään vain kolmessa päivässä. Suomen ympäristökeskuksen laskelmien mukaan kohteen hiilijalanjälki on 44 prosenttia pienempi kuin saman kokoisella kaukolämpöä käyttävällä betonirakenteisella koululla.

 

Kuopion Kaislastenlahden 2800 m2 hirsirakenteinen koulukeskus (koulu ja päiväkoti).

Julkisia hankintoja ohjataan vähähiilisyyteen

Koulu on pilottikohde julkisten hankintojen vähähiilisyys- ja kiertotalouskiihdyttämöhankkeessa, joka pyrkii lisäämään tietoa vähähiilisyyden ja kiertotalouden hyödyistä jo kuntien hankintojen suunnitteluvaiheeseen.

Kuopion koulukeskukseen siirtyvät kolme lakkautettavaa kyläkoulua, päiväkoti ja harrastetilat. Yhteensä koulu palvelee yli 200 lasta ja nuorta.

Ollikaisen Hirsirakenteen muita viime vuosina valmistuneita julkisia rakennuksia ovat Ruoveden seurakuntatalo, Ikaalisten Valkean ruusun koulu, Viitasaaren Päiväkoti, Vehmaan koulu ja Koskenkylän koulu.

Omat hirsirakentamisen ammattilaiset

Emme käytä ulkopuolisia alihankkijoita, vaan pystytystöistä vastaa oma osaava pystytystiimimme ja oma nosturikalusto. Näin voit asioida pystytysasioissa suoraan meidän kanssamme, mikä selkeyttää myös rakennusprojektisi vastuukysymyksiä. Pystytystiimimme koostuu kokeneista hirsirakentamisen ammattilaisista, joten lopputulos on sitä mitä luvataan.

As Oy Vuoreksen Tiera, Tampere


Yllä video Tampereen Tiera -kohteestamme. Rakennukset on toteutettu lamellihirrestä tiiviille pientalovaltaiselle asuinalueelle. Viidestä erillistalosta muodostuva As Oy Vuoreksen Tiera sijaitsee Tampereen Vuoreksessa Isokuusen asuinalueella. Hanke on toteutettu kumppanuuskaavoituskohteena yhteistyössä Tampereen kaupungin ja Ollikaisen hirsirakenteen kanssa.

Vehmaan yhtenäiskoulu

Terveellinen julkirakennus

Terveellisen sisäilman julkisille rakennuksille iso kysyntä, sillä päiväkotien, koulujen, palvelukotien ja hoiva-alan rakennusten sisäilman laatu vaikuttaa merkittävästi ihmisten terveyteen. Ja onhan hirsirakennus aina kodikas, ekologinen ja turvallinen ratkaisu. Lisäksi julkinen hirsirakennus on myös kustannustehokas. Videon jykevästä vaaleasta kuusihirrestä (painumatonhirsi 270×260 ) rakentuvan noin 800 m2 talon hirsiasennus tehtiin vain 2 päivässä.

 

Ruoveden seurakuntakeskus toteutettiin tyylikkäästi hirrestä

 • Ruoveden seurakuntakeskus toteutettiin tyylikkäästi hirrestä

 

Painumaton lamellihirsi

Ollikaisen painumattoman lamellihirren elämätön rakenne tekee rakentamisesta yksinkertaisempaa sekä nopeampaa ja sen massiivipuinen ulkopinta hivelee silmiä. Ollikaisen painumaton lamellihirsi soveltuu erinomaisesti modernien suunnitteluratkaisujen toteuttamiseen.

Rakenteensa ansiosta painumaton lamellihirsi voidaan yhdistää vaivattomasti myös muihin rakennusmateriaaleihin, kuten kiveen. Koska se ei elä perinteisen hirren tavoin, ei rakentamisessa tarvita jälkisäätöä eikä erikoiskiinnikkeitä. Tiiviin rakenteensa ansiosta painumattomasta hirrestä valmistetut talot ovat verrattoman energiataloudellisia.

Lamellihirttä saatavilla 270, 202 ja 134 mm.

Painumattoman hirsirakenteen edut

 • Ei painumavaroja eri rakenteisiin
 • Tiiviimpi ja turvallisempi rakenne
 • Ei jälkisäätöä
 • Ei vuorilautoja
 • Ei isoja säätöjalkoja

CLT-rakenteet

CLT-elementit tarjoavat ekologisen ja kustannustehokkaan ratkaisun toimisto- ja asuinrakentamiseen sekä vaativaan julkiseen rakentamiseen. Monipuolisuutensa ansiosta CLT antaa rajattomat mahdollisuudet pientalojen arkkitehtuurille, rakenteille ja tyylille.

CLT-rakenteen edut

 • Millin tarkat mitoitukset
 • Tiivis ja viimeistelty rakenne
 • Kestävä ja jäykkä rakenne
 • Pitkä elinikä ja paloturvallinen
 • Nopea rakentamistapa


moderni omakotitalo alue tampere

Lähes rajattomat arkkitehtuuriset mahdollisuudet

Tutkitusti tyytyäiset asiakkaat

Rakennustutkimus RTS Oy tutkii vuosittain Suomen suurimpien hirsivalmistajien asiakkaiden mielipiteitä valitsemastaan toimittajasta. Olemme vuodesta toiseen olleet tulosten kärjessä.

 

Lisätietoja kohteista ja hirsirakentamisesta,
ota yhteyttä myyntiin

Tero Ollikainen
myynti, toimitusjohtaja
040 581 0188
tero.ollikainen(a)ohr.fi