Allergiaystävällinen hirsitalo

Hengittävyytensä ansiosta hirsirakennus tasaa sisäilman kosteutta ja tarjoaa asukkailleen erinomaisen laadukkaan sisäilman. Hirsi on lukuisissa tutkimuksissa todettu allergiaystävälliseksi rakennusmateriaaliksi ja se takaa terveellisen kasvuympäristön myös perheen pienimmille.

Verrattoman vihreä vaihtoehto

Hirsi on uusiutuva luonnonvara ja luonnonkiven ohella ainoa 100%:nen luonnonmateriaali. Käyttämämme hirret tulevat kestävän kehityksen mallin mukaisesti hoidettavista kotimaisista metsistä. Hirsikodin valmistusprosessi kuluttaa muihin rakennusmateriaaleihin verrattuna ylivoimaisesti vähiten fossiilisia polttoaineita. Huippumoderni tuotantolinjamme optimoi tehokkaasti raaka-aineiden käytön, mikä minimoi turhan hävikkijätteen syntymisen. Me Ollikaisen Hirsirakenteella välitämme ympäristön hyvinvoinnista ja pyrimme jatkuvasti kehittämään käyttöömme entistä ekologisempia ratkaisuja.

Puu toimii ympäristön keuhkoina – myös hirtenä

Hirrestä valmistettu rakennus sitoo itseensä hiilidioksidia. Hirsitalon itseensä varastoima CO2 –arvo on moninkertainen verrattuna sen rakentamisen aiheuttamiin hiilidioksidipäästöihin. Hirsi on myös erinomaisen energiatehokas käyttää: hirsi varaa itseensä lämpöä ja luovuttaa sitä takaisin, pitäen lämmityskustannukset kurissa.

Myös lamellihirsi on ympäristöteko

Lamellihirsi koostuu kahdesta tai useammasta kerroksesta niin, että kova sydänpuu asettuu hirren ulkopinnalle. Lamellihirren etuna on lähes vääntyilemätön ja halkeilematon rakenne. Käyttämämme, huippuunsa hiotun, valmistustekniikan ja ympäristöystävällisen PUR-liiman ansiosta nykyaikainen lamellihirtemme on ekologisuudessaan hyvin lähellä perinteistä massiivihirttä. PUR-liimauksen ansiosta lamellihirsi myös hengittää massiivihirren tavoin, ylläpitäen miellyttävää sisälämpötilaa ja ilmankosteutta.
→ Lue lisää työstämme ympäristön hyväksi

Aito hirsitalo kestää sukupolvelta toiselle

Aidon hirsitalon tukeva rakenne kestää vuodenaikojen vaihtelua. Varmistaaksemme rakennuksillemme parhaan mahdollisen laadun käytämme vain tarkoin valikoituja kotimaisia hirsiä. Käyttämämme hirsien kaksoispontillinen lukkoprofiili on syntynyt pitkän tuotekehittelyn ja vuosikymmenien kokemuksen tuloksena. Lukkoponttimme ansioista hirsitalojemme seinärakenne on useita kilpailevia vaihtoehtoja tiiviimpi ja energiataloudellisempi.

Hirsivalinta viimeistelee talosi ulkonäön

Monipuolinen hirsivalikoima

Meiltä löydät sopivan hirsikoon niin pieneen kuin suureen projektiin.

Hirsiseinien vaihtoehdot

Tuotantoon Ollikainen käyttää vain ensiluokkaista puuta, eikä koskaan tingi raaka-aineiden laadusta.

Energiatehokas superhirsi

Suorapintainen höylähirsi istuu kauniisti niin kaupunki-, kuin mökkimaisemaankin. Höylähirsissämme nykyaikainen ulkonäkö kohtaa hirsirakentamisen perinteet. Höylähirsiämme on saatavilla sekä massiivisena, että laminoituna 95 mm aina 270 mm superhirteen saakka.

Höylähirret

Suorapintainen höylähirsi istuu kauniisti niin kaupunki-, kuin mökkimaisemaankin. Höylähirsissämme nykyaikainen ulkonäkö kohtaa hirsirakentamisen perinteet. Höylähirsiämme on saatavilla sekä massiivisena, että laminoituna 94 mm aina 270 mm superhirteen saakka.

Painumaton lamellihirsi 270, 202 ja 134 mm

Ollikaisen painumaton lamellihirsi tarjoaa ennennäkemättömiä mahdollisuuksia hirsirakennuksen suunnitteluun. Hirren elämätön rakenne tekee rakentamisesta yksinkertaisempaa sekä nopeampaa ja sen massiivipuinen ulkopinta hivelee silmiä. Lue lisää