Villa Nordic Stories

Moderni hirsitalo Lohjan Asuntomessuilla 2021

Arkkitehti Virve Rosberg suunnittelema moderni hirsitalo järven rannalla.

”Arkkitehtimme piirsi talon täydellisesti haastavalle tontille sopivaksi, ilmansuunnat ja rannan muodon huomioiden. Hän kuunteli tarkasti jokaisen perheenjäsenen toiveita siirtäen ne taitavasti suunnitelmaan. Halusimme ajattoman kodin, jonka tärkeimmät elementit ovat puu, kivi ja vesi – jotka ovat 100% luonnontuotteita. Tontin sijainti on ylivertainen, ja halusimme sille vertaisensa, upean, persoonallisen, juuri meidän tarpeisiimme suunnitellun talon.” – Villa Nordic Stories rakennuttajaperhe

Suunnittelun tavoitteena oli luoda toimiva ja näyttävä koti, joka tarjoaa upeat puitteet elämiseen ja olemiseen – sekä ihanaa luksusta vapaa-ajan viettoon. Hirsitalo oli perheelle alusta asti selvä valinta, mutta julkisivuissa haluttiin käyttää myös tyylikästä, suomalaista, liuskekivipintaa. Arkkitehti ja perhe ovat tunteneet toisensa pitkään, joten yhteinen sävel oli helppo löytää – ensimmäiset luonnokset olivat heti ’ne oikeat’.

Villa Nordic Storiesin hiilijalanjälkeä pienentävät esimerkiksi hirsirakenne sekä ilma-vesilämpöpumpun ja vesikiertoisen lattialämmityksen muodostama vähäpäästöinen lämmitysjärjestelmä.

Tutustu kohteeseen virtuaalisesti. Vaatii kirjautumisen.